Iskuluja Polyamidi 66

Edut

 • Sitkeys
 • Kemiallinen kesto hiilivetyjä vastaan

  Rajoitukset

 • Korkea hinta verrattuna muihin polyamideihin

  Yleistä

  Lisäämällä PA66:een lisäaineita voidaan sen iskulujuutta lisätä vetolujuuden ja jäykkyyden kustannuksella. Iskulujaa PA66:ta käytetään tuotteissa joissa iskulujuutta tarvitaan alhaisissa lämpötiloissa, tilanteissa joissa PA66:n on oltava sitkeätä heti muotista tullessaan tai silloin kun tuotteen on kestettävä äärimmäisiä iskukuormituksia.

  Urheilu- ja vapaa-ajan tuotteissa iskuluja PA66 on vakiinnuttanut paikkansa komponenteissa jotka joutuvat kestämään kovia iskuja kaikissa sääolosuhteissa, kuten suksisiteet, urheilukenkien pohjat ja polkupyörien komponentit.

  Iskulujaa PA66:tta käytetään laajalti myös autoteollisuuden komponenteissa jotka joutuvat joustamaan kuivissa olosuhteissa, kuten snappiliitettävät kotelon kannet ja kaapeleiden kiinnitykseen käytettävät nippusiteet. Muita käyttöalueita ovat sähköteollisuuden laitteet, kotitalouskoneet, työkalut ja teollisuuskomponentit.

 • Ruiskuvaluparametrit

  110 300 295 290 280 °C ylä
   60 275 280 270 260 °C ala

   

  Tyydyttävän tuloksen saavuttamiseksi kosteuspitoisuus ei saa ylittää 0,2%. Suurempi kosteus aiheuttaa hydrolyyttista hajoamista ja kappaleeseen raitoja.

  Esikuivaus 3-4 tuntia 80°C lämpötilassa. Liian pitkä kuivausaika tai liian korkea kuivauslämpötila voi aiheuttaa raaka-aineeseen värimuutoksia. Yleisesti tämä ei kuitenkaan vaikuta mekaanisiin ominaisuuksiin.

  Yli 290°C:n sylinterilämpöjä tulisi välttää, koska siitä voi aiheutua raaka-aineen termistä hajoamista jolloin aineen iskulujuus laskee. Hajoamisen voi tunnistaa ruiskuvalukappaleissa olevista hopeisista raidoista.

  40-100°C:n muottilämpötilaa voi käyttää, mutta haluttaessa hyvä pinnanlaatu on muotin lämpötilan oltava vähintään 80°C.